Nieuwsbrief juni

03 juni 2021

3 juni 2021,


Beste heer, mevrouw, familie,


Met deze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen

in onze praktijk.

1.Corona

Allereest willen we jullie bedanken voor het begrip en geduld van afgelopen jaar bij de drukte en veranderingen die er ontstaan zijn door de Corona pandemie. Het is voor iedereen een moeilijke periode en ook in onze praktijk hebben we dagelijks te maken met de beperkingen die dit met zich meebrengt.

Het spreekuur verloopt al langere tijd anders dan we gewend zijn, we hebben door alle hygiënemaatregelen meer tijd nodig per consult waardoor we minder contacten per dag kunnen plannen. We hebben wel het ‘bel en video consult’ ontdekt wat in veel gevallen een goed alternatief is voor een afspraak in de praktijk.

Aan de telefoon is het, mede door alle vragen rondom Corona en vaccinaties, veel drukker dan voorheen en dat merkt u ook vast wel op, wij vragen uw begrip hiervoor. Ook moeten telkens weer de vragen gesteld worden over eventuele corona klachten, dit lijdt begrijpelijk bij u maar ook bij ons tot verveling en frustratie. Hierdoor is de wachttijd aan de telefoon vaak veel langer dan wat we allen willen. Veel informatie is op onze website terug te vinden. Voor het aanvragen van herhaalrecepten kan u ook gebruik maken van onze brievenbus, patiëntportaal of keuze 2 aan de telefoon.

2.Online afspraak regelen

Wil u een afspraak maken bij de huisarts, de verpleegkundige of de assistentes en hebt u geen klachten die mogelijk bij corona kunnen passen (hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts, benauwdheid,..) dan kan u vanaf 14 juni weer online een afspraak maken. We vragen u steeds de reden van consult en uw telefoonnummer te vermelden want bij twijfel zal de huisarts of de assistente vooraf met u contact opnemen. Hoe u een account bij patiëntportaal aanmaakt kan u lezen op onze website. Hebt u een dringende vraag of klacht dan vragen we u altijd telefonisch contact met ons op te nemen.

3.Ons team

Bij onze assistentes verwachten Willemijn en Shahad deze zomer een baby. Hierdoor zullen zij uiteraard een tijdje afwezig zijn. Hun afwezigheid zal opgevangen worden door Henny van Sas.

Meinou de Ruijter is psychologe en gestart als praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg. Zij zal net als Yvonne Hoebink onze Nederlands verzekerden met milde psychische klachten ondersteunen. Bespreek dit zo nodig met uw huisarts.

Onze huisartsen in opleiding beëindigen einde  hun stageperiode bij Het Praktijkhuis. Eline Essink studeert in september af als huisarts en zal nog een tijdje bij ons blijven werken. Vadim Zozoelja gaat zijn opleiding tot huisarts vervolgen in het ziekenhuis. We verwelkomen dit najaar twee nieuwe huisartsen in opleiding. Op onze website zullen zij zich binnenkort aan u voorstellen.

Dokter Smet heeft een blessure aan haar hand en is vanaf eind april arbeidsongeschikt. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer zij daadwerkelijk weer spreekuur kan doen. Uiteraard kunnen haar patiënten terecht bij één van de collega’s.

4.Zomer

Samen met u hopen we op een mooie zomer. Zoals elk jaar zal ook de bezetting in de praktijk tijdens de zomerperiode wat minder zijn.

Terug naar overzicht