Opleiden

Om huisarts te worden volg je 9 jaar opleiding. Na 6 universitaire jaren krijg je het diploma van basisarts. Alvorens je zelfstandig als huisarts mag werken dien je nadien nog 3 jaar beroepsopleiding te volgen. HAIO staat dan ook voor Huisarts In Opleiding. Dit is een beetje te vergelijken met een assistent in het ziekenhuis die wordt opgeleid tot specialist. De HAIO is dus al afgestudeerd als arts en mag dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen.


De opleiding verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie van Federale

Overheidsdienst van Volksgezondheid (FOD). Huisartsen Rudi Vermeirssen en Moene Seuntjens zijn erkende praktijkopleiders.


In het kader van de huisartsenopleiding worden soms consulten op video opgenomen, dit zal steeds vooraf gevraagd worden. Deze consulten worden met de opleider besproken en daarna gewist. Aan het eind van de dag worden alle consulten met de opleider besproken .

Bij ons werkzaam in de praktijk zijn twee huisartsen in opleiding werkzaam. Zij zijn basisarts en specialiseren zich nu tot huisarts.

Daarnaast speelt onze praktijk een actieve rol in opleiden van artsen. Daarom zijn er af en toe studenten geneeskunde aanwezig. Zij zullen consultaties meevolgen of voorbereiden.